Castell de la Madeleine (S. Antoni de Calonge)

 
     
 
     
  
 
 

Urbanització "castell Madeleine"

Madeleine Caroll

 

Dorothy Webster i Nicolau Woevodski, la parella d'impulsors i creadors del Castell i el Jardí Botànic de Cap Roig (Calella de Palafrugell) tenien una passió per l'art i per la creació. Ell projectava cases sense ser arquitecte. Ella es delia pel disseny i la decoració. Amb aquesta carta a la mà, imaginaven un futur de relacions socials amb la classe adinerada anglesa i van pensar en el mercat de construir segones residències a la Riviera francesa, però com que era massa car van buscar per la costa de Iugoslàvia, Itàlia, Portugal, i finalment Catalunya.
En descobrir Calella, van veure la terra dels seus somnis. Es tractava de proposar la construcció de xalets residencials de luxe a les seves amistats angleses en un indret prou verge. Ells s'encarregarien de comprar els terrenys, construir les cases, posar-hi jardins i dotar els habitatges del personal de servei necessari. Això havia de servir per finançar la seva pròpia casa, que ja d'entrada es va projectar com la millor de totes.
El primer encàrrec arriba aviat, i s'anomena la finca de la Perica, prop de Tamariu. La seva propietària, Elizabeth Walker, la va estrenar l'abril del 1936, però tres mesos més tard començava la Guerra Civil, i això va provocar que no hi vingués més. Paral.lelament, van començar a construir una altra casa, la Musclera, també abocada a mar. Es va estrenar el Nadal del 1929.

Seguint amb la idea de dissenyar i construir xalets per a terceres persones, van aixecar el 1935 el castell Madeleine, al paratge de Treumal de Calonge. Aquest castell va ser ofert a l'actriu anglesa Madeleine Caroll pel seu marit. Ella acabava de ser famosa per la seva interpretació a la pel.lícula d'Alfred Hitchcock "39 escalones".

 
       
     
tornar a: "índex" | tornar a: "els castells"